perjantai 9. helmikuuta 2018

Maidottomat mansikkamuffinssit

Herkuton helmikuu kääntyi meillä herkulliseksi helmikuuksi, kun leipomaan on innostuttu jo useampana päivänä. Sallittakoon kerta sellaiseen on ollut nyt hoitovapaan viimeisellä viikolla aikaa ja intoa.

Lapsi halusi leipoa mansikkamuffinsseja, joten niitä sitten tehtiin. Ohje on luottoreseptini, jolla olen tehnyt monet mustikkamuffinssit. Sen lisäksi, että ohje on helppo ja nopea, muffinsseista myös tulee sellaisia kuohkeita kuin muffinssien kuuluukin olla.

Ja hyvin se toimi myös mansikoilla!

Maidottomat mansikkamuffinssit


Maidottomat mansikkamuffinssit (9kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2-3 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua (maidotonta) margariinia
1 dl kaurajuomaa
1 kananmuna
pari desiä pakastemansikoita pilkottuna

1. Sekoita yhteen kuivat aineet ja erillisessä kulhossa margariini, maito ja kananmuna.

2. Yhdistä ja vatkaa taikinaksi. Taikinan kuuluu olla jäykkää.

3. Sekoita lopuksi sekaan hieman sulaneet mansikat ja jaa muffinssivuokiin.

4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia.


Maidottomat mansikkamuffinssit

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti